Pszenica ozima, czerwona (miękka)
1. Pszenica ozima, czerwona (miękka) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pszenica ozima, czerwona (miękka) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 331 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,35 g białka,
- 74,2 g węglowodanów,
- 0,41 g cukrów,
- 12,50 g błonnika.
Pszenica ozima, czerwona (miękka) ma w 100 g 1,56 g tłuszczów, w tym:
- 0,29 g tłuszczów nasyconych,
- 0,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pszenica ozima, czerwona (miękka) – jakie ma witaminy?
Pszenica ozima, czerwona (miękka) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 1,01 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pszenica ozima, czerwona (miękka) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,39 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 4,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,85 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 41,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pszenica ozima, czerwona (miękka) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pszenica ozima, czerwona (miękka) ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 3,21 mg żelaza,
- 126 mg magnezu,
- 493 mg fosforu,
- 397 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 2,63 mg cynku, 0,45 mg miedzi, 4,39 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Pszenica ozima, czerwona (miękka) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 168 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 331 kcal | 556 kcal |
Białko | 10,35 g | 17,39 g |
Węglowodany | 74,2 g | 125 g |
Cukier | 0,41 g | 0,69 g |
Błonnik | 12,50 g | 21,0 g |
Tłuszcz | 1,56 g | 2,62 g |
Tłuszcze nasycone | 0,29 g | 0,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,18 g | 0,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,66 g | 1,10 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |