Pudding kukurydziany
1. Pudding kukurydziany – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pudding kukurydziany w 100 gramach posiada wartość energetyczną 131 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,42 g białka,
- 16,97 g węglowodanów,
- 6,59 g cukrów,
- 1,20 g błonnika.
Pudding kukurydziany ma w 100 g 5,04 g tłuszczów, w tym:
- 2,45 g tłuszczów nasyconych,
- 1,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Pudding kukurydziany – jakie ma witaminy?
Pudding kukurydziany to produkt zawierający 3,70 mg witaminy C, 57,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 22,0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Pudding kukurydziany zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,03 mg witaminy B3,
- 55,5 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 29,0 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Pudding kukurydziany – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pudding kukurydziany ma w sobie:
- 39,0 mg wapnia,
- 0,53 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 90,0 mg fosforu,
- 176 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 282 mg sodu, 0,48 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 6,10 µg selenu.
4. Pudding kukurydziany - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 250 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 131 kcal | 328 kcal |
Białko | 4,42 g | 11,05 g |
Węglowodany | 16,97 g | 42,4 g |
Cukier | 6,59 g | 16,48 g |
Błonnik | 1,20 g | 3,00 g |
Tłuszcz | 5,04 g | 12,60 g |
Tłuszcze nasycone | 2,45 g | 6,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,50 g | 3,75 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 1,38 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 180 mg |
Witamina C | 3,70 mg | 9,25 mg |