Różowa fasola gotowana bez dodatku soli
1. Różowa fasola gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Różowa fasola gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 149 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,06 g białka,
- 27,9 g węglowodanów,
- 0,36 g cukrów,
- 5,30 g błonnika.
Różowa fasola gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,49 g tłuszczów, w tym:
- 0,13 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Różowa fasola gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Różowa fasola gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,98 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,70 µg witaminy K.
Różowa fasola gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,26 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,57 mg witaminy B3,
- 36,9 mg witaminy B4,
- 0,30 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 168 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Różowa fasola gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Różowa fasola gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 52,0 mg wapnia,
- 2,30 mg żelaza,
- 65,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 508 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,96 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,55 mg manganu i 1,40 µg selenu.
4. Różowa fasola gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 169 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 149 kcal | 252 kcal |
Białko | 9,06 g | 15,31 g |
Węglowodany | 27,9 g | 47,2 g |
Cukier | 0,36 g | 0,61 g |
Błonnik | 5,30 g | 8,96 g |
Tłuszcz | 0,49 g | 0,83 g |
Tłuszcze nasycone | 0,13 g | 0,21 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,36 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |