Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 118 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,30 g tłuszczów nasyconych,
- 0,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 47,0 mg cholesterolu.
2. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 50,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,38 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,69 µg witaminy B12.
3. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,14 mg żelaza,
- 37,0 mg magnezu,
- 143 mg fosforu,
- 475 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 0,51 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 118 kcal | 100 kcal |
Białko | 24,8 g | 21,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,30 g | 1,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,30 g | 0,25 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,27 g | 0,23 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,40 g | 0,34 g |
Cholesterol | 47,0 mg | 40,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |