Trwa ładowanie...

Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso

1. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 118 kcal.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 24,8 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,30 g tłuszczów, w tym:

  • 0,30 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 47,0 mg cholesterolu.

2. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 50,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,01 mg witaminy B2,
  • 0,38 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,35 mg witaminy B6,
  • 10,00 µg witaminy B9,
  • 0,69 µg witaminy B12.

3. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 21,0 mg wapnia,
  • 1,14 mg żelaza,
  • 37,0 mg magnezu,
  • 143 mg fosforu,
  • 475 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 0,51 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 46,8 µg selenu.

4. Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 118 kcal 100 kcal
Białko 24,8 g 21,1 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,30 g 1,11 g
Tłuszcze nasycone 0,30 g 0,25 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,27 g 0,23 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,40 g 0,34 g
Cholesterol 47,0 mg 40,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso
Ryba epinephelinae poddana obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.