Trwa ładowanie...

Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso

1. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,6 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 6,32 g tłuszczów, w tym:

  • 1,80 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,81 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.

2. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C, 33,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,13 mg witaminy B1,
  • 0,21 mg witaminy B2,
  • 5,00 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,46 mg witaminy B6,
  • 1,00 µg witaminy B9,
  • 7,00 µg witaminy B12.

3. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 0,74 mg żelaza,
  • 38,0 mg magnezu,
  • 271 mg fosforu,
  • 554 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 0,62 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 40,6 µg selenu.

4. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 146 g (1 filet)
Wartość energetyczna 158 kcal 231 kcal
Białko 23,6 g 34,4 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 6,32 g 9,23 g
Tłuszcze nasycone 1,80 g 2,63 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,14 g 3,12 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,81 g 2,64 g
Cholesterol 73,0 mg 107 mg
Witamina C 1,60 mg 2,34 mg
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.