Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 6,32 g tłuszczów, w tym:
- 1,80 g tłuszczów nasyconych,
- 2,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,81 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C, 33,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 5,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 7,00 µg witaminy B12.
3. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,74 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 554 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 0,62 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 40,6 µg selenu.
4. Ryba karita poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 146 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 231 kcal |
Białko | 23,6 g | 34,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,32 g | 9,23 g |
Tłuszcze nasycone | 1,80 g | 2,63 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,14 g | 3,12 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,81 g | 2,64 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 107 mg |
Witamina C | 1,60 mg | 2,34 mg |