Trwa ładowanie...

Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso

1. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,57 g tłuszczów, w tym:

  • 0,97 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,33 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.

2. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 58,0 µg RAE witaminy A, 0,99 mg witaminy E, 670 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,16 mg witaminy B1,
  • 0,25 mg witaminy B2,
  • 10,12 mg witaminy B3,
  • 113 mg witaminy B4,
  • 1,27 mg witaminy B5,
  • 0,83 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 4,47 µg witaminy B12.

3. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 0,52 mg żelaza,
  • 36,0 mg magnezu,
  • 305 mg fosforu,
  • 436 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 92,0 mg sodu, 0,55 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,5 µg selenu.

4. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 156 kcal 133 kcal
Białko 26,5 g 22,5 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 5,57 g 4,74 g
Tłuszcze nasycone 0,97 g 0,82 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,86 g 1,58 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,33 g 1,13 g
Cholesterol 61,0 mg 51,9 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.