Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,57 g tłuszczów, w tym:
- 0,97 g tłuszczów nasyconych,
- 1,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.
2. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 58,0 µg RAE witaminy A, 0,99 mg witaminy E, 670 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 10,12 mg witaminy B3,
- 113 mg witaminy B4,
- 1,27 mg witaminy B5,
- 0,83 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 4,47 µg witaminy B12.
3. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,52 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 305 mg fosforu,
- 436 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 92,0 mg sodu, 0,55 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,5 µg selenu.
4. Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 156 kcal | 133 kcal |
Białko | 26,5 g | 22,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,57 g | 4,74 g |
Tłuszcze nasycone | 0,97 g | 0,82 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,86 g | 1,58 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,33 g | 1,13 g |
Cholesterol | 61,0 mg | 51,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |