Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,57 g tłuszczów, w tym:
- 0,97 g tłuszczów nasyconych,
- 1,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,58,0 µg RAE witaminy A, 0,99 mg witaminy E,670 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 10,12 mg witaminy B3,
- 113 mg witaminy B4,
- 1,27 mg witaminy B5,
- 0,83 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 4,47 µg witaminy B12.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,52 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 305 mg fosforu,
- 436 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 92,0 mg sodu, 0,55 mg cynku,0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,5 µg selenu.
Ryba nerka poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 156 kcal | 133 kcal |
| Białko | 26,5 g | 22,5 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 5,57 g | 4,74 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,97 g | 0,82 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 1,86 g | 1,58 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 1,33 g | 1,13 g |
| Cholesterol | 61,0 mg | 51,9 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 7,00 µg | 5,95 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,16 mg | 0,13 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,25 mg | 0,21 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 10,12 mg | 8,61 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 1,27 mg | 1,08 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,83 mg | 0,70 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 7,00 µg | 5,95 µg |
| Witamina B4 - cholina | 113 mg | 95,7 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 4,47 µg | 3,80 µg |
| Witamina A | 193 i.u. | 164 i.u. |
| Witamina A | 58,0 µg RAE | 49,3 µg RAE |
| Retinol | 58,0 µg | 49,3 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,99 mg | 0,84 mg |
| Witamina D | 16,70 µg | 14,20 µg |
| Witamina D | 670 i.u. | 570 i.u. |
| Witamina K | 0,10 µg | 0,09 µg |
| Wapń | 11,00 mg | 9,35 mg |
| Żelazo | 0,52 mg | 0,44 mg |
| Magnez | 36,0 mg | 30,6 mg |
| Fosfor | 305 mg | 259 mg |
| Potas | 436 mg | 371 mg |
| Sód | 92,0 mg | 78,2 mg |
| Cynk | 0,55 mg | 0,47 mg |
| Miedź | 0,08 mg | 0,07 mg |
| Mangan | 0,01 mg | 0,01 mg |
| Selen | 35,5 µg | 30,2 µg |
| Woda | 67,3 g | 57,2 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.