Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 109 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,62 g tłuszczów, w tym:
- 0,42 g tłuszczów nasyconych,
- 0,47 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,49 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 61,0 mg cholesterolu.
2. Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,44 mg witaminy E, 183 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 2,90 mg witaminy B3,
- 78,7 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,59 µg witaminy B12.
3. Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,36 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 248 mg fosforu,
- 467 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 89,0 mg sodu, 0,43 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 76,2 µg selenu.
4. Ryba sebastes poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 149 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 109 kcal | 162 kcal |
Białko | 22,2 g | 33,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,62 g | 2,41 g |
Tłuszcze nasycone | 0,42 g | 0,63 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,47 g | 0,69 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,49 g | 0,72 g |
Cholesterol | 61,0 mg | 90,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |