Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 211 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 12,14 g tłuszczów, w tym:
- 4,50 g tłuszczów nasyconych,
- 3,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 36,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,68 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 3,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 1,20 µg witaminy B12.
3. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 43,0 mg wapnia,
- 0,67 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 341 mg fosforu,
- 636 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 0,69 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Ryba trachinotus poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 88 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 211 kcal | 186 kcal |
Białko | 23,7 g | 20,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,14 g | 10,68 g |
Tłuszcze nasycone | 4,50 g | 3,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,32 g | 2,92 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,46 g | 1,28 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 56,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |