Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso
1. Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 135 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,18 g tłuszczów, w tym:
- 1,17 g tłuszczów nasyconych,
- 2,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 263 µg RAE witaminy A, 0,63 mg witaminy E, 515 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 10,10 mg witaminy B3,
- 70,0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,50 µg witaminy B12.
3. Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 45,0 mg magnezu,
- 271 mg fosforu,
- 364 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 0,54 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Ryby jesiotrowate poddane obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 135 kcal | 115 kcal |
Białko | 20,7 g | 17,60 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,18 g | 4,40 g |
Tłuszcze nasycone | 1,17 g | 1,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,49 g | 2,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,89 g | 0,75 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 65,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |