Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso
1. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 7,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,16 g tłuszczów nasyconych,
- 2,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.
2. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 39,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 3,85 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 0,96 µg witaminy B12.
3. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 33,0 mg wapnia,
- 0,47 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 346 mg fosforu,
- 406 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 1,27 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 172 kcal | 146 kcal |
Białko | 24,5 g | 20,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,51 g | 6,38 g |
Tłuszcze nasycone | 1,16 g | 0,99 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,56 g | 2,18 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,76 g | 2,34 g |
Cholesterol | 77,0 mg | 65,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |