Trwa ładowanie...

Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso

1. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 24,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 7,51 g tłuszczów, w tym:

  • 1,16 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,76 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 77,0 mg cholesterolu.

2. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 39,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,17 mg witaminy B1,
  • 0,15 mg witaminy B2,
  • 3,85 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,35 mg witaminy B6,
  • 17,00 µg witaminy B9,
  • 0,96 µg witaminy B12.

3. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 33,0 mg wapnia,
  • 0,47 mg żelaza,
  • 42,0 mg magnezu,
  • 346 mg fosforu,
  • 406 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 1,27 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 16,20 µg selenu.

4. Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 172 kcal 146 kcal
Białko 24,5 g 20,8 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,51 g 6,38 g
Tłuszcze nasycone 1,16 g 0,99 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,56 g 2,18 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,76 g 2,34 g
Cholesterol 77,0 mg 65,5 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso
Ryby o białym mięsie poddane obróbce wysuszającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.