Ryż o smaku serowym w proszku
1. Ryż o smaku serowym w proszku – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ryż o smaku serowym w proszku w 100 gramach posiada wartość energetyczną 362 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,77 g białka,
- 73,9 g węglowodanów,
- 5,26 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Ryż o smaku serowym w proszku ma w 100 g 3,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,75 g tłuszczów nasyconych,
- 0,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,67 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 9,00 mg cholesterolu.
2. Ryż o smaku serowym w proszku – jakie ma witaminy?
Ryż o smaku serowym w proszku to produkt zawierający 2,10 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,50 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 20,5 µg witaminy K.
Ryż o smaku serowym w proszku zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,26 mg witaminy B1,
- 0,67 mg witaminy B2,
- 5,26 mg witaminy B3,
- 67,9 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 175 µg witaminy B9,
- 0,56 µg witaminy B12.
3. Ryż o smaku serowym w proszku – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ryż o smaku serowym w proszku ma w sobie:
- 140 mg wapnia,
- 4,74 mg żelaza,
- 88,0 mg magnezu,
- 369 mg fosforu,
- 351 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,193 mg sodu, 1,45 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0 mg manganu i 24,8 µg selenu.
4. Ryż o smaku serowym w proszku - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1/4 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 362 kcal | 206 kcal |
Białko | 8,77 g | 5,00 g |
Węglowodany | 73,9 g | 42,1 g |
Cukier | 5,26 g | 3,00 g |
Błonnik | 1,80 g | 1,03 g |
Tłuszcz | 3,51 g | 2,00 g |
Tłuszcze nasycone | 1,75 g | 1,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,75 g | 0,43 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,67 g | 0,38 g |
Cholesterol | 9,00 mg | 5,13 mg |
Witamina C | 2,10 mg | 1,20 mg |