Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona
1. Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 22,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,71 g białka,
- 5,06 g węglowodanów,
- 2,99 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 11,60 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,02 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,30 mg witaminy B3,
- 8,70 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 0,22 mg żelaza,
- 8,00 mg magnezu,
- 19,00 mg fosforu,
- 135 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 286 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Rzepa gotowana z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 156 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 22,0 kcal | 34,3 kcal |
Białko | 0,71 g | 1,11 g |
Węglowodany | 5,06 g | 7,89 g |
Cukier | 2,99 g | 4,66 g |
Błonnik | 2,00 g | 3,12 g |
Tłuszcz | 0,08 g | 0,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 11,60 mg | 18,10 mg |