Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona
1. Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 68,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,73 g białka,
- 15,36 g węglowodanów,
- 2,90 g cukrów,
- 3,10 g błonnika.
Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,17 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 4,60 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 0,39 mg witaminy B3,
- 25,9 mg witaminy B4,
- 0,28 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 47,0 mg wapnia,
- 0,55 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 56,0 mg fosforu,
- 283 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 252 mg sodu, 0,30 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Salsefia gotowana z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 135 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 68,0 kcal | 91,8 kcal |
Białko | 2,73 g | 3,69 g |
Węglowodany | 15,36 g | 20,7 g |
Cukier | 2,90 g | 3,92 g |
Błonnik | 3,10 g | 4,19 g |
Tłuszcz | 0,17 g | 0,23 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,60 mg | 6,21 mg |