Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 119 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,56 g tłuszczów, w tym:
- 0,32 g tłuszczów nasyconych,
- 0,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,57 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 110 mg cholesterolu.
2. Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,31 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 2,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,31 µg witaminy B12.
3. Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 141 mg wapnia,
- 1,67 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 269 mg fosforu,
- 499 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 0,79 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 1,03 mg manganu i 16,20 µg selenu.
4. Sandacz amerykański poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 124 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 119 kcal | 148 kcal |
Białko | 24,5 g | 30,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,56 g | 1,93 g |
Tłuszcze nasycone | 0,32 g | 0,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,38 g | 0,47 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,57 g | 0,71 g |
Cholesterol | 110 mg | 136 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |