Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 126 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,63 g tłuszczów, w tym:
- 0,36 g tłuszczów nasyconych,
- 0,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 1,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,30 µg witaminy B12.
3. Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 37,0 mg wapnia,
- 0,67 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 350 mg fosforu,
- 512 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 0,63 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 51,3 µg selenu.
4. Sargus owczak poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 126 kcal | 107 kcal |
Białko | 26,0 g | 22,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,63 g | 1,39 g |
Tłuszcze nasycone | 0,36 g | 0,31 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,35 g | 0,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,38 g | 0,33 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 54,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |