Ser Cheddar
1. Ser Cheddar – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser Cheddar w 100 gramach posiada wartość energetyczną 404 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,9 g białka,
- 3,09 g węglowodanów,
- 0,48 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser Cheddar ma w 100 g 33,3 g tłuszczów, w tym:
- 18,87 g tłuszczów nasyconych,
- 9,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 99,0 mg cholesterolu.
2. Ser Cheddar – jakie ma witaminy?
Ser Cheddar to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 330 µg RAE witaminy A, 0,71 mg witaminy E, 24,0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Ser Cheddar zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,43 mg witaminy B2,
- 0,06 mg witaminy B3,
- 16,50 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 27,0 µg witaminy B9,
- 1,10 µg witaminy B12.
3. Ser Cheddar – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser Cheddar ma w sobie:
- 710 mg wapnia,
- 0,14 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 455 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 653 mg sodu, 3,64 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 28,5 µg selenu.
4. Ser Cheddar - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 132 g (1 szklanka, pokrojony w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 404 kcal | 533 kcal |
Białko | 22,9 g | 30,2 g |
Węglowodany | 3,09 g | 4,08 g |
Cukier | 0,48 g | 0,63 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 33,3 g | 44,0 g |
Tłuszcze nasycone | 18,87 g | 24,9 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,25 g | 12,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,42 g | 1,88 g |
Cholesterol | 99,0 mg | 131 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |