Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 309 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 4,06 g węglowodanów,
- 0,26 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 20,4 g tłuszczów, w tym:
- 12,60 g tłuszczów nasyconych,
- 5,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 145 µg RAE witaminy A, 0,48 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 0,15 mg witaminy B3,
- 15,40 mg witaminy B4,
- 0,39 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 1,41 µg witaminy B12.
3. Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 761 mg wapnia,
- 0,12 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 520 mg fosforu,
- 63,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 628 mg sodu, 4,44 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 35,8 µg selenu.
4. Ser Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 21 g (1 plasterek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 309 kcal | 64,9 kcal |
Białko | 27,4 g | 5,74 g |
Węglowodany | 4,06 g | 0,85 g |
Cukier | 0,26 g | 0,06 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 20,4 g | 4,29 g |
Tłuszcze nasycone | 12,60 g | 2,65 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,30 g | 1,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,89 g | 0,19 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 15,96 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |