Ser pasteryzowany
1. Ser pasteryzowany – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser pasteryzowany w 100 gramach posiada wartość energetyczną 371 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,13 g białka,
- 3,70 g węglowodanów,
- 2,26 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser pasteryzowany ma w 100 g 31,8 g tłuszczów, w tym:
- 18,06 g tłuszczów nasyconych,
- 8,24 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 100 mg cholesterolu.
2. Ser pasteryzowany – jakie ma witaminy?
Ser pasteryzowany to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 250 µg RAE witaminy A, 0,80 mg witaminy E, 23,0 i.u. witaminy D oraz 2,60 µg witaminy K.
Ser pasteryzowany zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 0,08 mg witaminy B3,
- 36,2 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,50 µg witaminy B12.
3. Ser pasteryzowany – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser pasteryzowany ma w sobie:
- 1,045 mg wapnia,
- 0,63 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 641 mg fosforu,
- 132 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,671 mg sodu, 2,49 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Ser pasteryzowany - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 371 kcal | 105 kcal |
Białko | 18,13 g | 5,14 g |
Węglowodany | 3,70 g | 1,05 g |
Cukier | 2,26 g | 0,64 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 31,8 g | 9,01 g |
Tłuszcze nasycone | 18,06 g | 5,12 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,24 g | 2,34 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,29 g | 0,37 g |
Cholesterol | 100 mg | 28,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |