Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D
1. Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D w 100 gramach posiada wartość energetyczną 330 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,86 g białka,
- 8,56 g węglowodanów,
- 5,59 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D ma w 100 g 25,6 g tłuszczów, w tym:
- 15,06 g tłuszczów nasyconych,
- 6,85 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 98,0 mg cholesterolu.
2. Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D – jakie ma witaminy?
Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 240 µg RAE witaminy A, 0,63 mg witaminy E, 102 i.u. witaminy D oraz 2,60 µg witaminy K.
Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 0,16 mg witaminy B3,
- 29,9 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 1,33 µg witaminy B12.
3. Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D ma w sobie:
- 682 mg wapnia,
- 0,26 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 438 mg fosforu,
- 255 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,441 mg sodu, 2,31 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 19,60 µg selenu.
4. Ser pasteryzowany bez dodatku witaminy D - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 330 kcal | 373 kcal |
Białko | 16,86 g | 19,05 g |
Węglowodany | 8,56 g | 9,67 g |
Cukier | 5,59 g | 6,32 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 25,6 g | 29,0 g |
Tłuszcze nasycone | 15,06 g | 17,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,85 g | 7,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,05 g | 1,19 g |
Cholesterol | 98,0 mg | 111 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |