Ser pleśniowy
1. Ser pleśniowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser pleśniowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 353 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,4 g białka,
- 2,34 g węglowodanów,
- 0,50 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser pleśniowy ma w 100 g 28,7 g tłuszczów, w tym:
- 18,67 g tłuszczów nasyconych,
- 7,78 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,80 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Ser pleśniowy – jakie ma witaminy?
Ser pleśniowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 198 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 21,0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Ser pleśniowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,38 mg witaminy B2,
- 1,02 mg witaminy B3,
- 15,40 mg witaminy B4,
- 1,73 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 36,0 µg witaminy B9,
- 1,22 µg witaminy B12.
3. Ser pleśniowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser pleśniowy ma w sobie:
- 528 mg wapnia,
- 0,31 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 387 mg fosforu,
- 256 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,146 mg sodu, 2,66 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 14,50 µg selenu.
4. Ser pleśniowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 353 kcal | 100 kcal |
Białko | 21,4 g | 6,07 g |
Węglowodany | 2,34 g | 0,66 g |
Cukier | 0,50 g | 0,14 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 28,7 g | 8,15 g |
Tłuszcze nasycone | 18,67 g | 5,29 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,78 g | 2,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,80 g | 0,23 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 21,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |