Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu
1. Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 374 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,4 g białka,
- 3,40 g węglowodanów,
- 1,31 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu ma w 100 g 27,4 g tłuszczów, w tym:
- 17,74 g tłuszczów nasyconych,
- 7,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,97 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.
2. Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 216 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 20,0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 0,09 mg witaminy B3,
- 15,40 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,68 µg witaminy B12.
3. Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu ma w sobie:
- 961 mg wapnia,
- 0,17 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 605 mg fosforu,
- 111 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 14,00 mg sodu, 3,90 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0 mg manganu i 12,50 µg selenu.
4. Ser szwajcarski o niskiej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 plasterek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 374 kcal | 105 kcal |
Białko | 28,4 g | 7,95 g |
Węglowodany | 3,40 g | 0,95 g |
Cukier | 1,31 g | 0,37 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 27,4 g | 7,67 g |
Tłuszcze nasycone | 17,74 g | 4,97 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,26 g | 2,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,97 g | 0,27 g |
Cholesterol | 92,0 mg | 25,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |