Ser szwajcarski (pasteryzowany)
1. Ser szwajcarski (pasteryzowany) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser szwajcarski (pasteryzowany) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 334 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,7 g białka,
- 2,10 g węglowodanów,
- 1,23 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser szwajcarski (pasteryzowany) ma w 100 g 25,0 g tłuszczów, w tym:
- 16,05 g tłuszczów nasyconych,
- 7,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Ser szwajcarski (pasteryzowany) – jakie ma witaminy?
Ser szwajcarski (pasteryzowany) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 198 µg RAE witaminy A, 0,34 mg witaminy E, 18,00 i.u. witaminy D oraz 2,20 µg witaminy K.
Ser szwajcarski (pasteryzowany) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 0,04 mg witaminy B3,
- 36,2 mg witaminy B4,
- 0,26 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,23 µg witaminy B12.
3. Ser szwajcarski (pasteryzowany) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser szwajcarski (pasteryzowany) ma w sobie:
- 772 mg wapnia,
- 0,61 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 762 mg fosforu,
- 216 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,370 mg sodu, 3,61 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 15,90 µg selenu.
4. Ser szwajcarski (pasteryzowany) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 334 kcal | 468 kcal |
Białko | 24,7 g | 34,6 g |
Węglowodany | 2,10 g | 2,94 g |
Cukier | 1,23 g | 1,72 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 25,0 g | 35,0 g |
Tłuszcze nasycone | 16,05 g | 22,5 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,05 g | 9,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,87 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 119 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |