Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 282 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,7 g białka,
- 3,41 g węglowodanów,
- 0,56 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 19,40 g tłuszczów, w tym:
- 11,58 g tłuszczów nasyconych,
- 5,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
2. Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 155 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 14,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 0,06 mg witaminy B3,
- 13,50 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 20,0 µg witaminy B9,
- 1,66 µg witaminy B12.
3. Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 1,146 mg wapnia,
- 0,13 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 583 mg fosforu,
- 93,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 776 mg sodu, 4,30 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0 mg manganu i 15,50 µg selenu.
4. Ser tarty o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 282 kcal | 79,9 kcal |
Białko | 24,7 g | 7,00 g |
Węglowodany | 3,41 g | 0,97 g |
Cukier | 0,56 g | 0,16 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 19,40 g | 5,50 g |
Tłuszcze nasycone | 11,58 g | 3,28 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,02 g | 1,42 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,75 g | 0,21 g |
Cholesterol | 62,0 mg | 17,58 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |