Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu
1. Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 185 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,4 g białka,
- 0,10 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 7,92 g tłuszczów, w tym:
- 2,26 g tłuszczów nasyconych,
- 2,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 242 mg cholesterolu.
2. Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,74 mg witaminy B2,
- 2,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,65 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 80,0 µg witaminy B9,
- 7,29 µg witaminy B12.
3. Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 9,03 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 132 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 48,0 mg sodu, 7,30 mg cynku, 0,50 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 8,00 µg selenu.
4. Serca drobiowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone, np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 185 kcal | 268 kcal |
Białko | 26,4 g | 38,3 g |
Węglowodany | 0,10 g | 0,15 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,92 g | 11,48 g |
Tłuszcze nasycone | 2,26 g | 3,28 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,01 g | 2,92 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,30 g | 3,34 g |
Cholesterol | 242 mg | 351 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 2,61 mg |