Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu
1. Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 174 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 7,52 g tłuszczów, w tym:
- 1,90 g tłuszczów nasyconych,
- 1,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 359 mg cholesterolu.
2. Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 1,54 mg witaminy B2,
- 7,76 mg witaminy B3,
- 173 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,61 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 13,90 µg witaminy B12.
3. Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 6,96 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 241 mg fosforu,
- 203 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 140 mg sodu, 4,60 mg cynku, 0,83 mg miedzi, 0,12 mg manganu i 56,8 µg selenu.
4. Serce z indyka gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 20 g (1 serce) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 174 kcal | 34,8 kcal |
Białko | 24,9 g | 4,98 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,52 g | 1,50 g |
Tłuszcze nasycone | 1,90 g | 0,38 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,67 g | 0,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,83 g | 0,37 g |
Cholesterol | 359 mg | 71,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |