Serek pasteryzowany
1. Serek pasteryzowany – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Serek pasteryzowany w 100 gramach posiada wartość energetyczną 290 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,41 g białka,
- 8,73 g węglowodanów,
- 7,32 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Serek pasteryzowany ma w 100 g 21,2 g tłuszczów, w tym:
- 13,33 g tłuszczów nasyconych,
- 6,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 55,0 mg cholesterolu.
2. Serek pasteryzowany – jakie ma witaminy?
Serek pasteryzowany to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 173 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 16,00 i.u. witaminy D oraz 1,80 µg witaminy K.
Serek pasteryzowany zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,43 mg witaminy B2,
- 0,13 mg witaminy B3,
- 36,2 mg witaminy B4,
- 0,69 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,40 µg witaminy B12.
3. Serek pasteryzowany – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Serek pasteryzowany ma w sobie:
- 562 mg wapnia,
- 0,33 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 875 mg fosforu,
- 242 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,625 mg sodu, 2,59 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 11,30 µg selenu.
4. Serek pasteryzowany - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 290 kcal | 406 kcal |
Białko | 16,41 g | 23,0 g |
Węglowodany | 8,73 g | 12,22 g |
Cukier | 7,32 g | 10,25 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 21,2 g | 29,7 g |
Tłuszcze nasycone | 13,33 g | 18,66 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,22 g | 8,71 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,87 g |
Cholesterol | 55,0 mg | 77,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |