Serek wiejski o niskiej zawartości tłuszczu i obniżonej zawartości laktozy z dodatkiem mleka o zawartości tłuszczu 1%
1. Serek wiejski o niskiej zawartości tłuszczu i obniżonej zawartości laktozy z dodatkiem mleka o zawartości tłuszczu 1% - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 74,0 kcal | 83,6 kcal |
Białko | 12,40 g | 14,01 g |
Węglowodany | 3,20 g | 3,62 g |
Cukier | 2,60 g | 2,94 g |
Błonnik | 0,60 g | 0,68 g |
Tłuszcz | 1,00 g | 1,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,64 g | 0,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,29 g | 0,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Cholesterol | 4,00 mg | 4,52 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |