Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1%
1. Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% w 100 gramach posiada wartość energetyczną 67,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,90 g białka,
- 3,00 g węglowodanów,
- 3,00 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% ma w 100 g 1,00 g tłuszczów, w tym:
- 0,62 g tłuszczów nasyconych,
- 0,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 3,00 mg cholesterolu.
2. Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% – jakie ma witaminy?
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% to produkt zawierający 4,00 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,60 µg witaminy K.
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 17,50 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,49 µg witaminy B12.
3. Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% ma w sobie:
- 56,0 mg wapnia,
- 0,10 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 128 mg fosforu,
- 86,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 403 mg sodu, 0,29 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0 mg manganu i 4,50 µg selenu.
4. Serek wiejski z dodatkiem warzyw o niskiej zawartości tłuszczu, z mlekiem o zawartości tłuszczu 1% - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 113 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 67,0 kcal | 75,7 kcal |
Białko | 10,90 g | 12,32 g |
Węglowodany | 3,00 g | 3,39 g |
Cukier | 3,00 g | 3,39 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,00 g | 1,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,62 g | 0,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,28 g | 0,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,04 g |
Cholesterol | 3,00 mg | 3,39 mg |
Witamina C | 4,00 mg | 4,52 mg |