Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 187 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 6,72 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 2,90 mg witaminy C, 31,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 8,72 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,68 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 1,25 µg witaminy B12.
3. Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 29,0 mg wapnia,
- 0,63 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 201 mg fosforu,
- 538 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 0,67 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Seriola lalanda poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 146 g (1/2 fileta) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 187 kcal | 273 kcal |
Białko | 29,7 g | 43,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,72 g | 9,81 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 104 mg |
Witamina C | 2,90 mg | 4,23 mg |