Skóra z kurczaka pieczona na rożnie
1. Skóra z kurczaka pieczona na rożnie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Skóra z kurczaka pieczona na rożnie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 406 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,66 g białka,
- 0,11 g węglowodanów,
- 0,11 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Skóra z kurczaka pieczona na rożnie ma w 100 g 37,2 g tłuszczów, w tym:
- 9,99 g tłuszczów nasyconych,
- 16,79 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 141 mg cholesterolu.
2. Skóra z kurczaka pieczona na rożnie – jakie ma witaminy?
Skóra z kurczaka pieczona na rożnie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 56,0 µg RAE witaminy A, 0,36 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Skóra z kurczaka pieczona na rożnie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 5,74 mg witaminy B3,
- 45,7 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 0,59 µg witaminy B12.
3. Skóra z kurczaka pieczona na rożnie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Skóra z kurczaka pieczona na rożnie ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 0,98 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 248 mg fosforu,
- 245 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 381 mg sodu, 1,03 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 18,50 µg selenu.
4. Skóra z kurczaka pieczona na rożnie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 406 kcal | 115 kcal |
Białko | 17,66 g | 5,01 g |
Węglowodany | 0,11 g | 0,03 g |
Cukier | 0,11 g | 0,03 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 37,2 g | 10,56 g |
Tłuszcze nasycone | 9,99 g | 2,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 16,79 g | 4,76 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,42 g | 1,54 g |
Cholesterol | 141 mg | 40,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |