Skórka kurczaka smażona w cieście
1. Skórka kurczaka smażona w cieście – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Skórka kurczaka smażona w cieście w 100 gramach posiada wartość energetyczną 394 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,32 g białka,
- 23,2 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Skórka kurczaka smażona w cieście ma w 100 g 28,8 g tłuszczów, w tym:
- 7,61 g tłuszczów nasyconych,
- 12,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 6,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Skórka kurczaka smażona w cieście – jakie ma witaminy?
Skórka kurczaka smażona w cieście to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Skórka kurczaka smażona w cieście zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 3,34 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 40,0 µg witaminy B9,
- 0,17 µg witaminy B12.
3. Skórka kurczaka smażona w cieście – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Skórka kurczaka smażona w cieście ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 1,43 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 80,0 mg fosforu,
- 75,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 581 mg sodu, 0,72 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 53,9 µg selenu.
4. Skórka kurczaka smażona w cieście - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 394 kcal | 449 kcal |
Białko | 10,32 g | 11,77 g |
Węglowodany | 23,2 g | 26,4 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 28,8 g | 32,9 g |
Tłuszcze nasycone | 7,61 g | 8,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,35 g | 14,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 6,83 g | 7,79 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 84,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |