Skórka kurczaka smażona w mące
1. Skórka kurczaka smażona w mące – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Skórka kurczaka smażona w mące w 100 gramach posiada wartość energetyczną 502 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,09 g białka,
- 9,34 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Skórka kurczaka smażona w mące ma w 100 g 42,6 g tłuszczów, w tym:
- 11,67 g tłuszczów nasyconych,
- 18,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 9,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Skórka kurczaka smażona w mące – jakie ma witaminy?
Skórka kurczaka smażona w mące to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 70,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Skórka kurczaka smażona w mące zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 5,82 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 33,0 µg witaminy B9,
- 0,18 µg witaminy B12.
3. Skórka kurczaka smażona w mące – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Skórka kurczaka smażona w mące ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,52 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 126 mg fosforu,
- 125 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 1,15 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 62,9 µg selenu.
4. Skórka kurczaka smażona w mące - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 33 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 502 kcal | 166 kcal |
Białko | 19,09 g | 6,30 g |
Węglowodany | 9,34 g | 3,08 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 42,6 g | 14,05 g |
Tłuszcze nasycone | 11,67 g | 3,85 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 18,01 g | 5,94 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 9,44 g | 3,12 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 24,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |