Skórki wieprzowe
1. Skórki wieprzowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Skórki wieprzowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 544 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 61,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Skórki wieprzowe ma w 100 g 31,3 g tłuszczów, w tym:
- 11,37 g tłuszczów nasyconych,
- 14,78 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,64 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Skórki wieprzowe – jakie ma witaminy?
Skórki wieprzowe to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0,53 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Skórki wieprzowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 1,55 mg witaminy B3,
- 165 mg witaminy B4,
- 0,43 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,64 µg witaminy B12.
3. Skórki wieprzowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Skórki wieprzowe ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 0,88 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 85,0 mg fosforu,
- 127 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,818 mg sodu, 0,56 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 41,0 µg selenu.
4. Skórki wieprzowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 544 kcal | 154 kcal |
Białko | 61,3 g | 17,38 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 31,3 g | 8,87 g |
Tłuszcze nasycone | 11,37 g | 3,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 14,78 g | 4,19 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,64 g | 1,03 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 26,9 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,14 mg |