Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli
1. Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 78,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,86 g białka,
- 17,20 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli to produkt zawierający 5,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 1,22 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,36 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli ma w sobie:
- 45,0 mg wapnia,
- 6,07 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 54,0 mg fosforu,
- 407 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 250 mg sodu, 0,44 mg cynku, 0,88 mg miedzi, 1,34 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Skórki ziemniaczane gotowane z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 34 g (1 skóra) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 78,0 kcal | 26,5 kcal |
Białko | 2,86 g | 0,97 g |
Węglowodany | 17,20 g | 5,85 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 3,30 g | 1,12 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,03 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,02 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 5,20 mg | 1,77 mg |