Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli
1. Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 198 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,29 g białka,
- 46,1 g węglowodanów,
- 1,40 g cukrów,
- 7,90 g błonnika.
Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli to produkt zawierający 13,50 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 3,07 mg witaminy B3,
- 31,0 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,61 mg witaminy B6,
- 22,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli ma w sobie:
- 34,0 mg wapnia,
- 7,04 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 101 mg fosforu,
- 573 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 257 mg sodu, 0,49 mg cynku, 0,82 mg miedzi, 0,62 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Skórki ziemniaczane pieczone z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 58 g (1 skóra) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 198 kcal | 115 kcal |
Białko | 4,29 g | 2,49 g |
Węglowodany | 46,1 g | 26,7 g |
Cukier | 1,40 g | 0,81 g |
Błonnik | 7,90 g | 4,58 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,06 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,03 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 13,50 mg | 7,83 mg |