Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 250 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 17,79 g tłuszczów, w tym:
- 4,17 g tłuszczów nasyconych,
- 8,81 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 99,0 mg cholesterolu.
2. Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 35,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,26 mg witaminy B2,
- 2,82 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,15 mg witaminy B5,
- 0,52 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 9,62 µg witaminy B12.
3. Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 106 mg wapnia,
- 1,44 mg żelaza,
- 41,0 mg magnezu,
- 292 mg fosforu,
- 542 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 95,0 mg sodu, 0,68 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,06 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Śledź pacyficzny poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 144 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 250 kcal | 360 kcal |
Białko | 21,0 g | 30,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,79 g | 25,6 g |
Tłuszcze nasycone | 4,17 g | 6,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,81 g | 12,68 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,11 g | 4,47 g |
Cholesterol | 99,0 mg | 143 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |