Smażona fasola
1. Smażona fasola – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażona fasola w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,91 g białka,
- 16,79 g węglowodanów,
- 0,78 g cukrów,
- 8,00 g błonnika.
Smażona fasola ma w 100 g 6,77 g tłuszczów, w tym:
- 1,84 g tłuszczów nasyconych,
- 1,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,34 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.
2. Smażona fasola – jakie ma witaminy?
Smażona fasola to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 13,30 µg witaminy K.
Smażona fasola zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 0,49 mg witaminy B3,
- 55,7 mg witaminy B4,
- 0,29 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 29,0 µg witaminy B9,
- 0,08 µg witaminy B12.
3. Smażona fasola – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażona fasola ma w sobie:
- 57,0 mg wapnia,
- 1,62 mg żelaza,
- 44,0 mg magnezu,
- 128 mg fosforu,
- 402 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 376 mg sodu, 0,88 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 8,40 µg selenu.
4. Smażona fasola - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 148 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 156 kcal | 231 kcal |
Białko | 6,91 g | 10,23 g |
Węglowodany | 16,79 g | 24,8 g |
Cukier | 0,78 g | 1,15 g |
Błonnik | 8,00 g | 11,84 g |
Tłuszcz | 6,77 g | 10,02 g |
Tłuszcze nasycone | 1,84 g | 2,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,83 g | 2,71 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,34 g | 3,47 g |
Cholesterol | 5,00 mg | 7,40 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |