Trwa ładowanie...

Smażona fasola

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:59
Smażona fasola
Smażona fasola

1. Smażona fasola – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Smażona fasola w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 6,91 g białka,
  • 16,79 g węglowodanów,
  • 0,78 g cukrów,
  • 8,00 g błonnika.

Smażona fasola ma w 100 g 6,77 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 1,84 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,34 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.

2. Smażona fasola – jakie ma witaminy?

Smażona fasola to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 13,30 µg witaminy K.

Smażona fasola zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 0,11 mg witaminy B2,
  • 0,49 mg witaminy B3,
  • 55,7 mg witaminy B4,
  • 0,29 mg witaminy B5,
  • 0,10 mg witaminy B6,
  • 29,0 µg witaminy B9,
  • 0,08 µg witaminy B12.

3. Smażona fasola – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Smażona fasola ma w sobie:

  • 57,0 mg wapnia,
  • 1,62 mg żelaza,
  • 44,0 mg magnezu,
  • 128 mg fosforu,
  • 402 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 376 mg sodu, 0,88 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 8,40 µg selenu.

4. Smażona fasola - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 148 g (1 szklanka)
Wartość energetyczna 156 kcal 231 kcal
Białko 6,91 g 10,23 g
Węglowodany 16,79 g 24,8 g
Cukier 0,78 g 1,15 g
Błonnik 8,00 g 11,84 g
Tłuszcz 6,77 g 10,02 g
Tłuszcze nasycone 1,84 g 2,72 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,83 g 2,71 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,34 g 3,47 g
Cholesterol 5,00 mg 7,40 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze