Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej
1. Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 168 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,8 g białka,
- 1,48 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej ma w 100 g 6,56 g tłuszczów, w tym:
- 1,96 g tłuszczów nasyconych,
- 1,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 566 mg cholesterolu.
2. Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma witaminy?
Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 19,872 µg RAE witaminy A, 1,12 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,57 mg witaminy B1,
- 5,27 mg witaminy B2,
- 12,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 5,22 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 57,5 µg witaminy B12.
3. Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 5,40 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 459 mg fosforu,
- 287 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 5,10 mg cynku, 13,40 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 19,00 µg selenu.
4. Smażona moczona wątroba z jagnięciny nowozelandzkiej - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 168 kcal | 143 kcal |
Białko | 25,8 g | 21,9 g |
Węglowodany | 1,48 g | 1,26 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,56 g | 5,58 g |
Tłuszcze nasycone | 1,96 g | 1,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,01 g | 0,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,15 g | 0,98 g |
Cholesterol | 566 mg | 481 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |