Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC)
1. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 153 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0,25 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) ma w 100 g 4,82 g tłuszczów, w tym:
- 1,20 g tłuszczów nasyconych,
- 1,68 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) – jakie ma witaminy?
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 10,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,63 mg witaminy B5,
- 0,42 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 0,51 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 309 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 477 mg sodu, 0,89 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 27,8 µg selenu.
4. Smażona pierś z kurczaka bez skóry i panierki (KFC) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 pierś, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 153 kcal | 214 kcal |
Białko | 27,3 g | 38,2 g |
Węglowodany | 0,25 g | 0,35 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,82 g | 6,75 g |
Tłuszcze nasycone | 1,20 g | 1,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,68 g | 2,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,62 g | 2,27 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 122 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |