Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką
1. Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką w 100 gramach posiada wartość energetyczną 230 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,5 g białka,
- 6,03 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką ma w 100 g 12,44 g tłuszczów, w tym:
- 3,32 g tłuszczów nasyconych,
- 6,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.
2. Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką – jakie ma witaminy?
Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,48 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 7,87 mg witaminy B3,
- 78,9 mg witaminy B4,
- 1,17 mg witaminy B5,
- 0,26 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką ma w sobie:
- 45,0 mg wapnia,
- 0,72 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 230 mg fosforu,
- 282 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 657 mg sodu, 0,92 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,12 mg manganu i 29,2 µg selenu.
4. Smażona pierś z kurczaka ze skórą i panierką - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 203 g (1 pierś, ze skórą) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 230 kcal | 467 kcal |
Białko | 23,5 g | 47,7 g |
Węglowodany | 6,03 g | 12,24 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,20 g |
Tłuszcz | 12,44 g | 25,3 g |
Tłuszcze nasycone | 3,32 g | 6,73 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,01 g | 12,20 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,07 g | 4,19 g |
Cholesterol | 92,0 mg | 187 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |