Smażone kiełki soi
1. Smażone kiełki soi – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażone kiełki soi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 125 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,10 g białka,
- 9,40 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,80 g błonnika.
Smażone kiełki soi ma w 100 g 7,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,99 g tłuszczów nasyconych,
- 1,61 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Smażone kiełki soi – jakie ma witaminy?
Smażone kiełki soi to produkt zawierający 12,00 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażone kiełki soi zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,42 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 1,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,19 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 127 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Smażone kiełki soi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażone kiełki soi ma w sobie:
- 82,0 mg wapnia,
- 0,40 mg żelaza,
- 96,0 mg magnezu,
- 216 mg fosforu,
- 567 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 14,00 mg sodu, 2,10 mg cynku, 0,53 mg miedzi, 1,13 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Smażone kiełki soi - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 94 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 125 kcal | 118 kcal |
Białko | 13,10 g | 12,31 g |
Węglowodany | 9,40 g | 8,84 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,80 g | 0,75 g |
Tłuszcz | 7,10 g | 6,67 g |
Tłuszcze nasycone | 0,99 g | 0,93 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,61 g | 1,51 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,01 g | 3,77 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 12,00 mg | 11,28 mg |