Smażone podroby drobiowe
1. Smażone podroby drobiowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażone podroby drobiowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 277 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 32,5 g białka,
- 4,35 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażone podroby drobiowe ma w 100 g 13,46 g tłuszczów, w tym:
- 3,80 g tłuszczów nasyconych,
- 4,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 446 mg cholesterolu.
2. Smażone podroby drobiowe – jakie ma witaminy?
Smażone podroby drobiowe to produkt zawierający 8,70 mg witaminy C, 3,582 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażone podroby drobiowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 1,52 mg witaminy B2,
- 10,99 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 4,45 mg witaminy B5,
- 0,61 mg witaminy B6,
- 379 µg witaminy B9,
- 13,31 µg witaminy B12.
3. Smażone podroby drobiowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażone podroby drobiowe ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 10,32 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 286 mg fosforu,
- 330 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 113 mg sodu, 6,27 mg cynku, 0,42 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 104 µg selenu.
4. Smażone podroby drobiowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojone, np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 277 kcal | 402 kcal |
Białko | 32,5 g | 47,2 g |
Węglowodany | 4,35 g | 6,31 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,46 g | 19,52 g |
Tłuszcze nasycone | 3,80 g | 5,51 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,42 g | 6,41 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,38 g | 4,90 g |
Cholesterol | 446 mg | 647 mg |
Witamina C | 8,70 mg | 12,62 mg |