Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki
1. Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki ma w 100 g 7,41 g tłuszczów, w tym:
- 2,00 g tłuszczów nasyconych,
- 2,93 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 133 mg cholesterolu.
2. Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki – jakie ma witaminy?
Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0,33 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 5,73 mg witaminy B3,
- 81,0 mg witaminy B4,
- 1,39 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,74 µg witaminy B12.
3. Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 291 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 492 mg sodu, 2,50 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 32,1 µg selenu.
4. Smażone podudzie z kurczaka bez skóry i panierki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 40 g (1 podudzie, kości i skóra usunięte) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 172 kcal | 68,8 kcal |
Białko | 26,2 g | 10,50 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,41 g | 2,96 g |
Tłuszcze nasycone | 2,00 g | 0,80 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,93 g | 1,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,68 g | 0,67 g |
Cholesterol | 133 mg | 53,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |