Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką
1. Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką w 100 gramach posiada wartość energetyczną 267 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,1 g białka,
- 7,59 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,50 g błonnika.
Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką ma w 100 g 16,92 g tłuszczów, w tym:
- 4,46 g tłuszczów nasyconych,
- 6,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 111 mg cholesterolu.
2. Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką – jakie ma witaminy?
Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0,33 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 5,21 mg witaminy B3,
- 66,7 mg witaminy B4,
- 1,21 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 0,59 µg witaminy B12.
3. Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 0,99 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 188 mg fosforu,
- 253 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 591 mg sodu, 1,83 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 26,2 µg selenu.
4. Smażone podudzie z kurczaka ze skórą i panierką - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 75 g (1 podudzie, ze skórą) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 267 kcal | 200 kcal |
Białko | 21,1 g | 15,85 g |
Węglowodany | 7,59 g | 5,69 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,50 g | 0,38 g |
Tłuszcz | 16,92 g | 12,69 g |
Tłuszcze nasycone | 4,46 g | 3,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,45 g | 4,84 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,41 g | 3,31 g |
Cholesterol | 111 mg | 83,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |