Smażone udko z indyka panierowane w cieście
1. Smażone udko z indyka panierowane w cieście – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażone udko z indyka panierowane w cieście w 100 gramach posiada wartość energetyczną 279 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,20 g białka,
- 17,00 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażone udko z indyka panierowane w cieście ma w 100 g 16,90 g tłuszczów, w tym:
- 4,38 g tłuszczów nasyconych,
- 6,92 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,39 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
2. Smażone udko z indyka panierowane w cieście – jakie ma witaminy?
Smażone udko z indyka panierowane w cieście to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażone udko z indyka panierowane w cieście zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 2,10 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,53 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 29,0 µg witaminy B9,
- 0,23 µg witaminy B12.
3. Smażone udko z indyka panierowane w cieście – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażone udko z indyka panierowane w cieście ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 2,20 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 234 mg fosforu,
- 260 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 838 mg sodu, 1,46 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 20,7 µg selenu.
4. Smażone udko z indyka panierowane w cieście - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 64 g (1 sztuka, 68 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 279 kcal | 179 kcal |
Białko | 14,20 g | 9,09 g |
Węglowodany | 17,00 g | 10,88 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,90 g | 10,82 g |
Tłuszcze nasycone | 4,38 g | 2,80 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,92 g | 4,43 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,39 g | 2,81 g |
Cholesterol | 64,0 mg | 41,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |