Smażony ryż bez dodatku mięsa
1. Smażony ryż bez dodatku mięsa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażony ryż bez dodatku mięsa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 174 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,05 g białka,
- 32,8 g węglowodanów,
- 0,56 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Smażony ryż bez dodatku mięsa ma w 100 g 2,96 g tłuszczów, w tym:
- 0,54 g tłuszczów nasyconych,
- 0,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,11 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 18,00 mg cholesterolu.
2. Smażony ryż bez dodatku mięsa – jakie ma witaminy?
Smażony ryż bez dodatku mięsa to produkt zawierający 3,80 mg witaminy C, 22,0 µg RAE witaminy A, 0,13 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,80 µg witaminy K.
Smażony ryż bez dodatku mięsa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,64 mg witaminy B3,
- 5,50 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Smażony ryż bez dodatku mięsa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażony ryż bez dodatku mięsa ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,66 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 51,0 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 387 mg sodu, 0,72 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,43 mg manganu i 8,30 µg selenu.
4. Smażony ryż bez dodatku mięsa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 137 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 174 kcal | 238 kcal |
Białko | 4,05 g | 5,55 g |
Węglowodany | 32,8 g | 44,9 g |
Cukier | 0,56 g | 0,77 g |
Błonnik | 1,10 g | 1,51 g |
Tłuszcz | 2,96 g | 4,06 g |
Tłuszcze nasycone | 0,54 g | 0,74 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,65 g | 0,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,11 g | 1,52 g |
Cholesterol | 18,00 mg | 24,7 mg |
Witamina C | 3,80 mg | 5,21 mg |