Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki
1. Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 178 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,2 g białka,
- 0,24 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki ma w 100 g 9,41 g tłuszczów, w tym:
- 2,48 g tłuszczów nasyconych,
- 3,91 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 125 mg cholesterolu.
2. Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki – jakie ma witaminy?
Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 5,73 mg witaminy B3,
- 117 mg witaminy B4,
- 1,21 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,50 µg witaminy B12.
3. Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 206 mg fosforu,
- 248 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 577 mg sodu, 1,94 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 30,2 µg selenu.
4. Smażony udziec z kurczaka bez skóry i panierki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 84 g (1 udziec, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 178 kcal | 150 kcal |
Białko | 23,2 g | 19,50 g |
Węglowodany | 0,24 g | 0,20 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,41 g | 7,90 g |
Tłuszcze nasycone | 2,48 g | 2,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,91 g | 3,28 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,54 g | 1,30 g |
Cholesterol | 125 mg | 105 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |