Soczewica gotowana z dodatkiem soli
1. Soczewica gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Soczewica gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,02 g białka,
- 19,54 g węglowodanów,
- 1,80 g cukrów,
- 7,90 g błonnika.
Soczewica gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,38 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Soczewica gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Soczewica gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,50 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Soczewica gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 1,06 mg witaminy B3,
- 32,7 mg witaminy B4,
- 0,64 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 181 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Soczewica gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Soczewica gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 3,33 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 180 mg fosforu,
- 369 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 1,27 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 0,49 mg manganu i 2,80 µg selenu.
4. Soczewica gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 198 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 114 kcal | 226 kcal |
Białko | 9,02 g | 17,86 g |
Węglowodany | 19,54 g | 38,7 g |
Cukier | 1,80 g | 3,56 g |
Błonnik | 7,90 g | 15,64 g |
Tłuszcz | 0,38 g | 0,75 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,06 g | 0,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,18 g | 0,35 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,50 mg | 2,97 mg |