Soja gotowana bez dodatku soli
1. Soja gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Soja gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,21 g białka,
- 8,36 g węglowodanów,
- 3,00 g cukrów,
- 6,00 g błonnika.
Soja gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 8,97 g tłuszczów, w tym:
- 1,30 g tłuszczów nasyconych,
- 1,98 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Soja gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Soja gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,35 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 19,20 µg witaminy K.
Soja gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 0,40 mg witaminy B3,
- 47,5 mg witaminy B4,
- 0,18 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 54,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Soja gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Soja gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 102 mg wapnia,
- 5,14 mg żelaza,
- 86,0 mg magnezu,
- 245 mg fosforu,
- 515 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 1,15 mg cynku, 0,41 mg miedzi, 0,82 mg manganu i 7,30 µg selenu.
4. Soja gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 172 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 172 kcal | 296 kcal |
Białko | 18,21 g | 31,3 g |
Węglowodany | 8,36 g | 14,38 g |
Cukier | 3,00 g | 5,16 g |
Błonnik | 6,00 g | 10,32 g |
Tłuszcz | 8,97 g | 15,43 g |
Tłuszcze nasycone | 1,30 g | 2,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,98 g | 3,41 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,06 g | 8,71 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 2,92 mg |