Soja pieczona z dodatkiem soli
1. Soja pieczona z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Soja pieczona z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 469 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 38,6 g białka,
- 30,2 g węglowodanów,
- 4,20 g cukrów,
- 17,70 g błonnika.
Soja pieczona z dodatkiem soli ma w 100 g 25,4 g tłuszczów, w tym:
- 3,67 g tłuszczów nasyconych,
- 5,61 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 14,34 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Soja pieczona z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Soja pieczona z dodatkiem soli to produkt zawierający 2,20 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,91 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 50,4 µg witaminy K.
Soja pieczona z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,41 mg witaminy B3,
- 124 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 211 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Soja pieczona z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Soja pieczona z dodatkiem soli ma w sobie:
- 138 mg wapnia,
- 3,90 mg żelaza,
- 145 mg magnezu,
- 363 mg fosforu,
- 1,470 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 163 mg sodu, 3,14 mg cynku, 0,83 mg miedzi, 2,16 mg manganu i 19,10 µg selenu.
4. Soja pieczona z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 172 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 469 kcal | 807 kcal |
Białko | 38,6 g | 66,3 g |
Węglowodany | 30,2 g | 52,0 g |
Cukier | 4,20 g | 7,22 g |
Błonnik | 17,70 g | 30,4 g |
Tłuszcz | 25,4 g | 43,7 g |
Tłuszcze nasycone | 3,67 g | 6,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,61 g | 9,65 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 14,34 g | 24,7 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 2,20 mg | 3,78 mg |